Uwielbiamy suszyć wszystko co możliwe za pomocą dehydratora (tzw. suszarki do grzybów wielopoziomowej), do tej pory było ty owoce, warzywa, kwiaty i zioła. Jednak ciągle było nam mało, dlatego wzbogaciliśmy swoją biblioteczkę o kolejną pozycję “Tajniki suszenia żywności” Michelle Keogh.

Książka ta to skarbnica pomysłów dla wszystkich, którzy tak, jak my uwielbiają zdrowe samodzielnie przygotowane przekąski 🙂

Znaleźliśmy tu nie tylko mnóstwo pomysłów na różnorodne przekąski, ale również sposoby na to, jak suszyć całe dania, a to już dla nas rewelacja, biorąc pod uwagę, ze kiedy idziemy w góry zabieramy ze sobą duże ilości suchego prowiantu, który do tej pory był troszkę monotonny 😉

Od tej pory się to zmieni! Od tej pory będziemy mieć restaurację nawet na końcu świata ! 😀

Jest tu również mnóstwo przepisów na desery, ciasteczka, chlebki i wiele wiele innych, które urozmaica Twoje menu nie tylko w domu i w górach, ale w podróży samochodem, wycieczkach lub długich spacerach.

Co ciekawe znajdziecie tu również sposoby na przyrządzenie przekąsek dla swoich zwierzęcych pupili 🙂

Takie suszone jedzenie, które sami zrobimy to nie tylko trwały sposób, na zatrzymanie sezonowych warzyw i owoców na dłużej, ale również zdrowe i świadome jedzenie, do którego sam wiesz, co dodajesz 🙂

Polecamy!