Lista oczekujących Poinformujemy Cię, kiedy produkt pojawi się w magazynie. Po prostu zostaw swój adres e-mail poniżej.
Email Nie udostępnimy Twojego maila nikomu innemu.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Zachowanie poufności danych jest dla nas jest niezwykle ważne i chcemy, aby każdy klient wiedział, w jaki sposób je przetwarzamy. Dlatego sporządziliśmy Politykę prywatności, która opisuje sposób ochrony i przetwarzania danych osobowych.

Kto kontroluje Twoje dane osobowe?

Przekazywane nam dane osobowe są kontrolowane i administrowane przez

NATU NATU LTD
UNIT 4E ENTERPRISE COURT, FARFIELD PARK
ROTHERHAM, ENGLAND, S63 5DB
NIP/TIN: 1769827419
REGON: 09788102

 

Gdzie przechowujemy Twoje dane?

Zebrane dane osobowe przechowujemy na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego („EOG”), ale mogą one być także przesyłane do kraju spoza tego obszaru i tam przetwarzane. Każda operacja przesyłania danych osobowych jest wykonywana zgodnie z obowiązującym prawem.

Kto ma dostęp do Twoich danych?

Twoje dane mogą być udostępniane podmiotom współpracującym z NATU NATU LTD  w celu realizacji umowy. Dane te nie są nigdzie dalej udostępniane ani przetwarzane.

Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z podmiotami spoza NATU NATU LTD. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci naszych usług. Szczegółowe informacje na temat kategorii podmiotów zewnętrznych znajdziesz pod opisem procesów poniżej.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane?

W przypadku newslettera korzystamy tylko z twojego adresu e-mail, aby dostarczyć Ci nasze oferty i promocje, oraz nowe wyprawy i terminy.

W przypadku przygotowania oferty i sprzedaży dane, które otrzymujemy tzn: imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres email, telefon komórkowy – te dane są niezbędne do wykonania umowy i usługi oraz dostarczenia przesyłki.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania danych?

W przypadku przetwarzania uzyskanych od Ciebie danych osobowych każdorazowo poinformujemy Cię, czy zostały one przekazane w sposób regulaminowy, czy jest wymagane podpisanie umowy oraz czy masz obowiązek przekazać swoje dane osobowe i jakie są możliwe konsekwencje niewyrażenia na to zgody.

Jakie masz prawa?

Prawo dostępu do danych:
W każdej chwili masz prawo zażądać informacji o tym, które Twoje dane osobowe przechowujemy. Aby to zrobić, skontaktuj się z NATU NATU LTD – otrzymasz te informacje pocztą e-mail.

Prawo do przenoszenia:

Gdy NATU NATU LTD przetwarza Twoje dane osobowe w sposób zautomatyzowany, na podstawie Twojej zgody lub zawartej umowy, masz prawo otrzymać kopię swoich danych w ustrukturyzowanzym, powszechnie używanym i możliwym do odczytania formacie. Kopia ta może zostać przesłana do Ciebie lub do innego podmiotu. Dotyczy to wyłącznie danych osobowych, które zostały nam przekazane.

Prawo do poprawiania danych:
Masz prawo zażądać poprawienia swoich danych osobowych, jeśli są one niepoprawne, a także do uzupełnienia niekompletnych danych.

Prawo do usunięcia danych:
Masz prawo w każdej chwili usunąć jakiekolwiek dane przetwarzane przez NATU NATU LTD, z wyjątkiem następujących sytuacji:

* masz aktywny dostęp online (np. VOD) na stronach NATU NATU LTD

* masz nieuregulowany dług wobec NATU NATU LTD, niezależnie od metody płatności

Jeśli dokonałaś(eś) jakikolwiek zakupów, zachowamy Twoje dane osobowe dotyczące transakcji w celach księgowych

Twoje prawo do niewyrażenia zgody na przetwarzanie danych na podstawie uzasadnionego interesu H&M:

Prawo do niewyrażenia zgody na marketing bezpośredni:

Masz prawo nie zgodzić się na otrzymywanie materiałów marketingu bezpośredniego, w tym także na sporządzanie analizy Twojego profilu, która jest przygotowywana w celu przygotowania takich materiałów.

Możesz zrezygnować z otrzymywania materiałów marketingu bezpośredniego wysyłając do nas mail na adres info@naturalnienaturalni.pl.

Jak możesz korzystać ze swoich praw?

Bardzo poważnie podchodzimy do ochrony danych, dlatego wyznaczyliśmy grupę pracowników, która będzie odpowiadać wyłącznie na pytania dotyczące powyższych kwestii. Aby się z nami skontaktować, napisz na adres info@naturalnienaturalni.pl.

Prawo zgłoszenia skargi w organie nadzorczym:
Jeśli uważasz, że NATU NATU LTD przetwarza Twoje dane osobowe w niewłaściwy sposób, możesz się z nami skontaktować. Masz też prawo zgłosić skargę w organie nadzorczym.

Uaktualnienia naszych Zasad prywatności:
W przyszłości może zajść konieczność aktualizacji Zasad prywatności. Ich najnowsza wersja będzie zawsze dostępna na naszej stronie. Będziemy informować o każdej zmianie treści Zasad prywatności, na przykład o zmianach dotyczących celu, w jakim korzystamy z Twoich danych osobowych lub Twoich praw.

REGULAMIN

Informacje opublikowane na naszym blogu – Naturalnie Naturalni mają charakter informacyjny i hobbystyczny, w żaden sposób nie diagnostyczny i nie służą do samoleczenia. Receptury próbujecie na własną odpowiedzialność: to, że coś działa na nas (np. na naszą skórę, włosy) nie oznacza, że będzie odpowiednie dla Was.

REGULAMIN SERWISU NATURALNIENATURALNI.PL

§1 Postanowienia ogólne

  1. Niniejszy regulamin, zwany dalej „Regulaminem”, określa  zasady korzystania ze sklepu internetowego znajdującego się pod adresem internetowym: www.naturalnienaturalni.pl, zwanego dalej „Sklepem”.
  2. Sklep jest prowadzony przez spółkę: NATU NATU LTD, UNIT 4E ENTERPRISE COURT, FARFIELD PARK, ROTHERHAM, ENGLAND, S63 5DB, zarejestrowaną w Wielkiej Brytanii pod numerem 09788102, zwaną dalej „Administratorem sklepu”.
  3. Każda osoba fizyczna posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych, osoba prawną lub jednostka organizacyjną nieposiadająca zdolności prawnej, której ustawa przyznaje zdolność prawną zainteresowaną korzystaniem ze Sklepu dokonując rejestracji w Sklepie lub składając zamówienie staje się jego Klientem i oświadcza, że zapoznała się z Regulaminem Sklepu i zobowiązuje się do jego przestrzegania.
  4. Wszystkie ceny podawane na stronach Sklepu są w złotych polskich.
  5. Promocje oferowane przez Sklep nie łączą się. Klient może skorzystać tylko z jednej promocji, chyba, że regulamin promocji wyraźnie przewiduje możliwość łącznego korzystania z kilku promocji. 

§2 Produkty

  1. Za pośrednictwem Sklepu prowadzona jest sprzedaż produktów informacyjnych (w formie plików PDF) oraz kursów i szkoleń (w postaci VOD – wideo na rządanie).
  2. Realizacja każdej Usługi sprzedawanej w Sklepie jest objęte osobnym regulaminem danej Usługi, który Klient akceptuje przy składaniu zamówienia.

§3 Składanie zamówień

  1. Warunkiem dokonania zakupu Produktu jest wypełnienie formularza zamówienia na stronie internetowej Sklepu.
  2. Klient jest zobowiązany wypełnić formularz zamówienia w sposób kompletny i poprawny, podając dane zgodne ze stanem faktycznym.
  3. Zamówienia można składać całodobowo.
  4. W ciągu 24 godzin Sklep informuje Klienta o otrzymaniu zamówienia przesyłając na adres poczty elektronicznej Klienta stosowne potwierdzenie.
  5. Zamówienie uważa się za przyjęte do realizacji po potwierdzeniu przez Sklep przyjęcia zamówienia złożonego przez Klienta.
  6. Klient i Sklep związani są ceną Produktu obowiązującą w chwili złożenia zamówienia przez Klienta.

§4 Płatności i realizacja zamówień

  1. W Sklepie honorowane są następujące formy płatności:

1.1.   karta płatnicza/przelew internetowy – zapłata realizowana jest za pośrednictwem systemu płatności tpay.com w czasie rzeczywistym; zamówienie jest realizowane po odnotowaniu wpływu wartości zamówienia na konto Sklepu w systemie Transferuj.pl.

  1. W przypadku braku zapłaty za zamówiony Produkt w terminie 5 dni roboczych od daty złożenia zamówienia, zamówienie jest anulowane.
  2. Realizacja zamówienia następuje po otrzymaniu płatności. Przesyłki wysyłamy w poniedziałki, wtorki i środy.
  3. W przypadku Produktów do pobrania informacja o możliwości pobrania zamówionych Produktów jest wysyłana do Klienta na adres e-mail podany przy złożeniu zamówienia.

§5 Reklamacje i zwroty

  1. Reklamacje dotyczące zamówionych Produktów mogą być składane poprzez formularz kontaktowy na stronie https://www.naturalnienaturalni.pl lub listownie, w terminie 7 dni od daty zdarzenia uzasadniającego zwrot. Zgłoszenie reklamacyjne powinno zawierać w szczególności następujące dane: imię i nazwisko Klienta, adres Klienta, numer zamówienia, datę złożenia zamówienia, przedmiot zamówienia, przyczynę reklamacji oraz dane kontaktowe Klienta oraz potwierdzenie zakupu reklamowanego Produktu (np. numer rachunku, potwierdzenie przelewu).
  2. Reklamacje zgłaszane przez Użytkownika będą rozpatrywane w terminie do 14 dniu od momentu ich zgłoszenia.
  3. Rozstrzygnięcie reklamacji zostanie przesłane drogą elektroniczną na wskazany przez Klienta adres poczty elektronicznej.
  4. Produkty nie fizyczne (PDF, VOD) nie podlegają zwrotowi.
  5. Usługi szkoleniowe – w uzasadnionych przypadkach podlegają zwrotowi kosztów, w terminie do 14 dni przed wydarzeniem. Do 7 dni przed wydarzeniem w przypadku rezygnacji , zwrot wynosi 50%. W przypadku rezygnacji ze szkolenia poniżej 7 dni przed wydarzeniem, możliwe jest uzyskanie rabatu na inne zbliżające się wydarzenie.

§6 Wymogi techniczne

  1. Korzystanie ze Sklepu przez Klienta wymaga:
    1. dostępu do sieci Internet,
    2. korzystania z przeglądarki stron www (zalecane przeglądarki: Microsoft Internet Explorer od ver. 8.0, Mozilla Firefox od ver. 6.0, Opera od ver. 12.0, Google Chrome od ver. 20.0 oraz Safari od ver. 5.1),
    3. posiadania aktywnego i sprawnego konta e-mail w celu odbierania wiadomości poczty elektronicznej.
  2. Instalacja oprogramowania o którym mowa w ustępie 1  jest przedmiotem oddzielnej umowy licencyjnej pomiędzy Klientem a licencjodawcą.
  3. Dla prawidłowego działania Sklepu konieczne jest ponadto aby systemy teleinformatyczne Klienta miały włączoną obsługę plików cookies oraz włączoną obsługę języka skryptowego JavaScript.
  4. Podczas odwiedzin przez Klienta strony internetowej Sklepu, system informatyczny Sklepu wysyła do komputera Klienta co najmniej jeden plik Cookie, w celu jednoznacznego zidentyfikowania przeglądarki. Serwer Sklepu automatycznie rejestruje informacje przesyłane przez przeglądarkę Klienta w czasie wyświetlania witryn. Dzienniki serwera mogą zawierać informacje takie jak żądanie sieciowe, adres IP, typ i język przeglądarki, datę i godzinę przesłania żądania. Te informacje pozwalają podnosić jakość usług świadczonych przez Sklep dzięki identyfikowaniu i przechowywaniu preferencji Klientów oraz śledzeniu trendów, takich jak na przykład sposoby w jakich przeszukiwana jest strona Sklepu. Klient może zabronić odbierania plików cookie, przez co pozostanie anonimowy. Nie zezwalając na rejestrację plików cookie, Sklep nie będzie mógł jednak zidentyfikować Klienta ani jego preferencji.

§7 Prawa autorskie

  1. Wszystkie zdjęcia ich opisy oraz inne materiały wizualne lub tekstowe, zamieszczone na stronie internetowej Sklepu są własnością Administratora sklepu.
  2. Zabronione jest powielanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie materiałów określonych w ust. 1 powyżej bez uzyskania uprzedniej, pisemnej zgody Administratora sklepu.

§8 Ochrona danych osobowych

  1. Klient poprzez wypełnienie formularza zakupu i zaznaczenie okienka wyraża zgodę na zbieranie i przetwarzanie jego danych osobowych zgodnie z Ustawę o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r. (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) przez Administratora sklepu w celu niezbędnym do wykonania postanowień niniejszego Regulaminu i świadczonych na jego podstawie usług.
  2. Administratorem danych osobowych jest Administrator sklepu.
  3. Gromadzone są jedynie dane osobowe podane przez Klienta dobrowolnie w celu niezbędnym do wykonania postanowień niniejszego Regulaminu oraz usług świadczonych na jego podstawie, oraz w celach promocyjnych i marketingowych.
  4. Każdy rejestrujący się lub dokonujący zamówienia Klient wyraża zgodę na otrzymywanie na podany przez siebie adres poczty elektronicznej informacji związanych z przebiegiem realizacji zamówień, zawiadomień o zmianach w niniejszym Regulaminie itp.
  5. Inne informacje dotyczące działania Sklepu, a także zawierające informację handlową o nowych produktach lub usługach Sklepu, o promocjach Sklepu lub promujących produkty partnerów Sklepu przesyłane będą tylko tym Klientom, którzy wyrazili na to zgodę
  6. Administrator sklepu informuje, iż Klient nie ma obowiązku podania swoich danych osobowych, jednakże odmowa ich podania uniemożliwia wykonanie wobec Klienta usług określonych w Regulaminie.
  7. Zgromadzone dane podlegają ochronie, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
  8. Klient w każdej chwili ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo do ich poprawienia oraz żądania ich usunięcia. Skorzystanie z tego prawa jest realizowane poprzez wysłanie na adres Administratora danych podpisanego wniosku.

§9 Postanowienia końcowe

  1. Administrator Sklepu zastrzega sobie prawo do  zmiany postanowień niniejszego Regulaminu.
  2. W przypadku dokonania zmian w Regulaminie, Sklep poinformuje Klientów o wprowadzonych zmianach oraz dacie od której wejdą one w życie poprzez publikację jednolitego tekstu Regulaminu na stronie internetowej Sklepu na co najmniej 7 dni przed tą datą.
  3. Zamówienia złożone przed dniem wejścia w życie zmian Regulaminu podlegają postanowieniom poprzednio obowiązującego Regulaminu. Klient dokonuje akceptacji wprowadzonych do Regulaminu zmian poprzez korzystanie ze Sklepu po dacie wejścia tych zmian w życie. W przypadku braku akceptacji zmian wprowadzonych do Regulaminu, Klient może zrezygnować z korzystania ze Sklepu i żądać usunięcia założonego w sklepie konta Klienta.
  4. W razie zmiany lub unieważnienia, wskutek prawomocnego orzeczenia sądu, któregokolwiek z postanowień niniejszego Regulaminu, pozostałe jego postanowienia pozostają w mocy i wiążą strony.
  5. Administrator Sklepu zastrzega możliwość wystąpienia przerw w działaniu strony internetowej  Sklepu – w związku konserwacją , przebudową lub modernizacją sklepu.  Ponadto w przypadku przerw technicznych Sklep zamieści odpowiedni komunikat informacyjny na stronie internetowej Sklepu z oznaczeniem szacowanego czasu ograniczeń w dostępności strony.  Sklep podejmuje starania, aby przerwy techniczne występowały jak najrzadziej oraz aby były jak najmniej uciążliwe dla jego Klientów.
  6. Regulamin wchodzi w życie z dniem 22.09.2015 r.