Wczoraj zrobiłam na śniadanko orkiszowe pancakes 🙂 Przepis oczywiście zmodyfikowałam sama o produkty dostępne w naszej kuchni. Jako, że nie chcieliśmy jeść na słodko, zrobiłam wersję nieco pikantną 🙂
SKŁADNIKI
- 1 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- 1 szklanka jogurtu L+
- 1/3 szklanki wody
- 2 małe jajka od szczęśliwych kurek 🙂
- czubata łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
- łyżeczka kurkumy
- pół łyżeczki soli
- tymianek, garam masala (lub na ostrość trochę chilli)
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą miksera, aż do ładnego połączenia się 🙂 i pieczemy na patelni do naleśników bez użycia tłuszczu. Z każdej strony przez około 2 minuty.
I gotowe 🙂 Idealne na śniadanko zamiast chleba 🙂
Najnowsze komentarze: