Cześć 🙂

Ostatnio opisywałam Ci w skrócie kurs Kremowe Zamieszanie, po którym absolutnie każdy potrafi zrobić sobie kilka rodzajów kremów. Dziś kolejny kurs SIEJ FERMENT , czyli wszystko co powinieneś wiedzieć o fermentowaniu żywności.

Kiedyś taka wiedza wydawała nam się oczywista, myśleliśmy, że każdy doskonale wie, jak zrobić ocet, ukisić warzywa, czy zrobić zakwas na chleb. Potem zaczęliśmy organizować warsztaty z fermentacji i zobaczyliśmy, jak duże jest tym zainteresowanie. Wiedza o fermentacji gdzieś w erze supermarketów i gotowych produktów , zatarła się i dużo osób nie ma pojęcia, jakie to jest proste.

Dlatego właśnie powstał ten kurs online, po którym będziesz potrafił zrobić octy, kiszonki, kimchi, kombuchę, zakwas na chleb, wino, jak fermentować nasiona, czy mleko i wiele innych. Dodatkowo dowiesz się również najważniejszej rzeczy… po co fermentować żywność? 🙂

Kurs SIEJ FERMENT to aż 37 filmów instruktażowych, w których Szymon krok po kroku pokazuje Ci, jak w bardzo prosty sposób fermentować dosłownie wszystko 🙂 oprócz tego dostajesz ebook do pobrania z wszystkimi przepisami, który możesz sobie wydrukować, żeby mieć przepisy pod ręką 🙂