Jak wiadomo nie od dziś kiszonki, to samo zdrowie 😀 Skończyły nam się już wszystkie słoiki z kiszonymi ogórkami, brukselkami, została resztka kapusty i buraczki. Stanowczo stwierdziliśmy, że trzeba coś ukisić i po rozeznaniu się w terenie i na targu padło na czarną rzepę 🙂
Czarna rzepa działa przeciwbakteryjnie w przewodzie pokarmowym, pomaga przy kaszlu, kamicy moczowej, niedokrwistości i nerwobólach. Rzepa jest prawdziwą bombą witaminową. Dlatego też nie powinno jej zabraknąć na naszym stole.
Zastanawialiśmy się, jak się do niej zabrać, szukaliśmy jakiegoś ciekawego sposobu na ukiszenie i z kilku stworzyliśmy swój własny 😉
Podajemy proporcje:
Przykrywamy zakrętkami – nie dokręcamy! – i czekamy kilka dni na efekty 🙂 już po 2-3 dniach rzepa nadaje się do jedzenia, ale oczywiście cierpliwi czekają 4-5 dni 😉
My już nie możemy się doczekać pierwszego testowania 😀
Komentarze