Kiszona kapusta – przepis

Dziś ukisimy kapustę nowym sposobem 🙂 W tamtym roku kisiliśmy w sposób szybszy, o którym możecie przeczytać >>> TUTAJ<<< , a w tym roku podpowiemy Wam, jak ukisić kapustę, żeby nie chodzić kolo niej i nie zaglądać do niej codziennie 😀 To coś w sam...

czytaj dalej

Kawowa kombucha

Jestem fanem kombuchy już od dawna. Przez ten czas przetestowałem już różne rodzaje herbaty i dodatki smakowe do kombuchy. Teraz nadszedł czas na kawową kombuchę. I okazało się, że kombucha z kawy też smakuje rewelacyjnie; zapach może być trochę mylący ale w smaku...

czytaj dalej

Jak pozbyć się pasożytów ze swojego organizmu?

Według różnych szacunków nawet 90% mieszkańców Europy ma w sobie różnego rodzaju pasożyty. W krajach rozwijających się choroby pasożytnicze są odpowiedzialne za większość przypadków śmierci i chorób. Pasożyty mogą powodować takie zaburzenia i choroby jak: bóle głowy,...

czytaj dalej

Kawowa kombucha

Jestem fanem kombuchy już od dawna. Przez ten czas przetestowałem już różne rodzaje herbaty i dodatki smakowe do kombuchy. Teraz nadszedł czas na kawową kombuchę. I okazało się, że kombucha z kawy też smakuje rewelacyjnie; zapach może być trochę mylący ale w smaku...

czytaj dalej

Kombucha – dodatki smakowe – pomysły i inspiracje

Kombucha smakuje od razu po zrobieniu a na gorące dni jeszcze lepsza jest z lodówki. Aby urozmaicić smak można także dodać do kombuchy świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub klika plasterków imbiru (imbir najlepiej pozostawić w kombuczy na kilka godzin aby uwolnił...

czytaj dalej

Kombucha dla biegaczy i sportowców

Przeglądając portale i serwisy dla sportowców można zauważyć, że coraz więcej osób włącza picie kombuchy do swojego planu treningowego jako naturalny napój izotoniczny i suplement diety. Poniżej znajdziesz podstawie zalety stosowanie kombuchy przez sportowców oraz...

czytaj dalej

Sekrety KOMBUCHY – kombucha jako panaceum na wszystko!

Czym dokładnie jest kombucha? Legendy mówią, że to eliksir długowieczności starożytnych spożywany przez tysiące lat przez ludzi na całym świecie. Technicznie rzecz ujmując, jest to fermentowany napój zdrowotny wyprodukowany z pożywki herbaty i cukru, do którego...

czytaj dalej

Kiszona kapusta – przepis

Dziś ukisimy kapustę nowym sposobem 🙂 W tamtym roku kisiliśmy w sposób szybszy, o którym możecie przeczytać >>> TUTAJ<<< , a w tym roku podpowiemy Wam, jak ukisić kapustę, żeby nie chodzić kolo niej i nie zaglądać do niej codziennie 😀 To coś w sam...

czytaj dalej

Jesienna herbatka z dzikiej róży i głogu

Pierwsze jesienne przymrozki to dobra pora na zbieranie owoców dzikiej róży i głogu. Warto zebrać te rosnące dziko i powszechnie występujące owoce i korzystać z nich przez całą zimę. Jednym z najprostszych sposobów na wykorzystanie tych owoców jest zalanie ich...

czytaj dalej

Kawa – właściwości kosmetyczne kawy zielonej

Dziś kilka słów o kawie, nie tylko takiej powszechnie „używanej’ palonej, ale również zielonej 🙂 spodobało nam się działanie kawy w kremikach, więc warto opisać jej właściwości, jeżeli jeszcze ktoś z Was o nich nie wie 🙂 Na początek KAWA ZIELONA posiada...

czytaj dalej
naturalnienaturalni oczyszczanie organizmu naturalne kosmetyki jak zrobic

Cotygodniowa dawka inspiracji...

Zapisz się aby otrzymywać cotygodniową dawkę inspiracji.

Dostaniesz informację o najnowszych wpisach na naszym blogu i ciekawostkach informacjach.

    Super, udało się :) Teraz sprawdź swoją skrzynkę mailową i potwierdź swój adres e-mail.