Kiszona kapusta – przepis

Dziś ukisimy kapustę nowym sposobem 🙂 W tamtym roku kisiliśmy w sposób szybszy, o którym możecie przeczytać >>> TUTAJ<<< , a w tym roku podpowiemy Wam, jak ukisić kapustę, żeby nie chodzić kolo niej i nie zaglądać do niej codziennie 😀 To coś w sam...

czytaj dalej

Kawowa kombucha

Jestem fanem kombuchy już od dawna. Przez ten czas przetestowałem już różne rodzaje herbaty i dodatki smakowe do kombuchy. Teraz nadszedł czas na kawową kombuchę. I okazało się, że kombucha z kawy też smakuje rewelacyjnie; zapach może być trochę mylący ale w smaku...

czytaj dalej

Jak pozbyć się pasożytów ze swojego organizmu?

Według różnych szacunków nawet 90% mieszkańców Europy ma w sobie różnego rodzaju pasożyty. W krajach rozwijających się choroby pasożytnicze są odpowiedzialne za większość przypadków śmierci i chorób. Pasożyty mogą powodować takie zaburzenia i choroby jak: bóle głowy,...

czytaj dalej

Kawowa kombucha

Jestem fanem kombuchy już od dawna. Przez ten czas przetestowałem już różne rodzaje herbaty i dodatki smakowe do kombuchy. Teraz nadszedł czas na kawową kombuchę. I okazało się, że kombucha z kawy też smakuje rewelacyjnie; zapach może być trochę mylący ale w smaku...

czytaj dalej

Kombucha – dodatki smakowe – pomysły i inspiracje

Kombucha smakuje od razu po zrobieniu a na gorące dni jeszcze lepsza jest z lodówki. Aby urozmaicić smak można także dodać do kombuchy świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub klika plasterków imbiru (imbir najlepiej pozostawić w kombuczy na kilka godzin aby uwolnił...

czytaj dalej

Kombucha dla biegaczy i sportowców

Przeglądając portale i serwisy dla sportowców można zauważyć, że coraz więcej osób włącza picie kombuchy do swojego planu treningowego jako naturalny napój izotoniczny i suplement diety. Poniżej znajdziesz podstawie zalety stosowanie kombuchy przez sportowców oraz...

czytaj dalej

Sekrety KOMBUCHY – kombucha jako panaceum na wszystko!

Czym dokładnie jest kombucha? Legendy mówią, że to eliksir długowieczności starożytnych spożywany przez tysiące lat przez ludzi na całym świecie. Technicznie rzecz ujmując, jest to fermentowany napój zdrowotny wyprodukowany z pożywki herbaty i cukru, do którego...

czytaj dalej

Truskawkowy krem do twarzy

Mając nieustającą nadzieję na nadejście lata, a także biorąc pod uwagę wymagania mojej przyjaciółki, na taśmę poszedł ostatnio krem na lato 🙂 Z racji tego, że coraz więcej osób prosi ostatnio o lekki krem na lato postanowiłam wziąć w obroty nowy emulgator z oliwy z...

czytaj dalej

Żyj jak rolnik – Niklas Kampargard

Kolejna książka przerobiona 🙂 Dziś na tapecie "Żyj jak rolnik - 100 sposobów, jak żyć w zgodzie z naturą" Niklas Kampargard. Jeżeli łaskawe życie kiedyś wyniesie nas na upragnione odludzie i będziemy żyć o własnych siłach, to mamy już swój pierwszy podręcznik...

czytaj dalej

CO NAS NIE ZABIJE – Scott Carney

Ja już mam skróconą wersję książki Scott'a Carney "CO NAS NIE ZABIJE" 🙂 Historia dziennikarza śledczego, który jedzie do Polski aby zdemaskować "szarlatana" stała się początkiem przygody. Takiego wyniku swojego śledztwa nie spodziewał się autor książki. W jaki sposób...

czytaj dalej

Zimny prysznic – 7 największych zalet

Już od jakiegoś czasu (około roku) niemal codziennie zamiast kurka z ciepłą wodą odkręcam ten z zimną. Na początku było to w ramach przygotowania do morsowania ale z czasem stało się to dla mnie czymś całkowicie naturalnym. Nie znaczy to że myję się tylko w zimnej...

czytaj dalej

Rejuvelac – napój probiotyczny z fermentowanych kiełków

Rejuvelac to napój pełen probiotycznych bakterii ze sfermentowanych kiełków. Jest to jeden z wielu sposobów na odnowę i wzbogacenie swojej flory bakteryjnej jelit. Najczęściej rejuvelac przygotowuje się z ziaren pszenicy, jęczmieniu i żyta. Ale można także użyć komosy...

czytaj dalej

Cotygodniowa dawka inspiracji...

Zapisz się aby otrzymywać cotygodniową dawkę inspiracji.

Dostaniesz informację o najnowszych wpisach na naszym blogu i ciekawostkach informacjach.

    Super, udało się :) Teraz sprawdź swoją skrzynkę mailową i potwierdź swój adres e-mail.