Kombucha smakuje od razu po zrobieniu a na gorące dni jeszcze lepsza jest z lodówki. Aby urozmaicić smak można także dodać do kombuchy świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub klika plasterków imbiru (imbir najlepiej pozostawić w kombuczy na kilka godzin aby uwolnił swój smak).

Możesz także dodać skoku owocowego lub świeżych zmiksowanych owoców; truskawek, malin, jagód itp. Możesz też rozcieńczyć kombuchę wodą lub dodać świeże listki mięty lub plasterek cytryny aby przygotować lekką orzeźwiającą lemoniadę.

Mi także smakuje kombucha z piwem (wymieszana mniej więcej pół na pół). Możliwości jest bardzo wiele a ja zachęcam Ciebie do eksperymentowania i znalezienia swojego ulubionego smaku kombuczy.

KOMBUCHE możesz kupić w naszym sklepie >>kliknij tu<<

kombucha imbirowa gdzie kupic jak zrobic dodatki smakowe do kombuczy skutki uboczne naturalnienaturalnie grzybek herbaciany